Blog

12
nov.
Comunitat de Creixement

 

“La vida no es tracta de trobar-se a sí mateix. La vida es tracta de crear-se”. George Bernard Shaw

La valentia de sortir al món i compartir aprenentatges, vocació, talent, inquietud pel creixement personal és quelcom que personalment admiro moltíssim. No és gens fàcil i el procés és llarg a vegades. Per això m’agrada formar part d’aquesta iniciativa impulsora. Es diu “Comunitat de Creixement”. La formem inicialment tres alumnes del curs passat del programa anual de “Coaching Sistèmic Impulsor” que han decidit obrir-se pas aprofitant els aprenentatges del curs i d’altres formacions que han realitzat. Són l’Àlvaro, la Berta i la Mònica . La Marta Esteve, i jo mateix, creadors i directors dell curs, estem al darrera, impulsant, supervisant i també duent a terme alguns tallers durant l’any.

La idea és trobar-nos cada 15 dies, els dimarts a Barcelona oferint diferents tallers, sobre diverses temàtiques i disciplines, als quals pot assistir tothom de manera puntual o continuada. La nostra visió és poder expandir aquesta comunitat, i obrirla també a aportacions actives de qui vulgui.

Els destinataris de la comunitat són persones inquietes, amb ganes de créixer, amb objectius de canvi o de desenvolupament, amb reptes, amb curiositat, i amb ganes de conèixer gent en la mateixa situació i compartir l’espai.

La primera trobada, el proper dimarts 27 de novembre, a Barcelona, de 17:30 a 21:30. Començarem treballant les constel.lacions familiars amb la Mònica Segura. Podeu clicar aqui per a més informació sobre les constel.lacions i també sobre la Mònica. L’entrada serà gratuïta i el preu per constelar el teu cas, 50€.

Lloc: MBP School of coaches. Aristides Maillol, 9-11 BARCELONA

PD: Per consultes, inscripcions, etc… el contacte és la mateixa Mònica 622681077

15
set.
Integració i inclusió treballant amb equips i persones

Després de 10 anys treballant, formant-me, experimentant, creixent amb tots els meus clients individuals, amb els equips, els campus, el treball amb grups d’adolescents i joves, i amb les intervencions a les empreses, sóc molt conscient del valor de la integració i la inclusió.

Què significa integració?
Doncs que no hi ha una eina millor que una altra. El coaching no és millor que la gestalt, el treball sistèmic no és millor que el treball corporal o artístic. Tot són disciplines que s’aproximen des de diferents mirades a la persona, les relacions i els equips. Jo entenc la integració com a posar-me al servei i en cada moment, segons el que la intuició, l’experiència, i sobretot, el que podem notar que és necessari, combinar totes les eines pensant en el benefici del client, de la seva presa de consciència, i de la invitació a passar a l’acció per generar canvi, impuls o transformació. El creixement és una necessitat estructural dels humans, sigui com individus o com a grups. No hi ha una manera de créixer millor que una altra. No hi ha un ritme millor que un altre. Facilitar aquest creixement i canvi és l’objectiu i la motivació del meu treball.
Integració també significa per mi la idea real de que jo mateix també m’integro amb el client i formo part del seu creixement i transformació i ell o ells formen part del meus. És apassionant com en cada moment es produeix aquest moviment.

Què significa inclusió?
Doncs que treballem en tres dimensions a la vegada. La individual, les necessitats, la voluntat, el potencial personal. També la sistèmica, és a dir, la consciència de que tot moviment que una persona fa, per petit que sigui, afecta al seu sistema, a la gent més propera de tots els entorns on es mou. Tenir això present i fins i tot utilitzar-ho com a palanca de motivació de canvi, és molt important. I finalment la perspectiva ecològica, es a dir, la consciència de l’impacte en el món. El món entès com els cercles relacionals, laborals, i socials, que tenen o poden tenir els canvis de la persona.

La imperfecció, la vulnerabilitat, les emocions, el cos, el poder de la ment… tot això es combina de manera constant i imprevisible moltes vegades. La fascinació per aquesta observació i la participació des del respecte i l’admiració és un privilegi per mi. Des d’aquesta mirada neixen totes les propostes. La força de l’amor vencent les pors és el regal del treball amb les persones i els equips.

Estic plenament convençut que perquè els equips rendeixin, les relacions progressin i les persones creixin i es realitzin, és fonamental posar el focus en la profunditat, en les bases, per després poder desencallar realment el potencial creatiu i creador que tots tenim.

“No importa la velocitat que portis, importa que no t’aturis” Confuci

11
nov.
ELS ADOLESCENTS I LES XARXES SOCIALS

En l’actualitat Facebook és una de les xarxes socials més importants del món amb milions d’usuaris. Però per als adolescents aquesta xarxa social ha quedat una mica enrere, pràcticament obsoleta. Ara, els adolescents busquen noves xarxes que els ofereixin més beneficis i formes més dinàmiques d’expressar-se.
Els adolescents es caracteritzen per ser grans consumidors de tot allò relacionat amb la imatge (fotografies, vídeos,…), per valorar tot allò que és efímer molt més que generacions anteriors i per voler compartir els seus pensaments i idees, els seus passatemps i el que els passa dia a dia.
Aquestes són algunes de les xarxes preferides pels adolescents:

1.Instagram
Aquesta xarxa social és la més destacada pels adolescents que prefereixen pujar fotos i vídeos casolans de poca durada. La seva descripció de perfil pot ser dinàmica per mostrar la seva personalitat.
També poden trobar perfils d’Instagram sobre diferents temes com acudits, menjar, exercicis, maquillatges, etc. És una xarxa social variada que et permet expressar i alhora establir converses amb els amics a través de xats o contactes directes. La imatge és clau per als adolescents avui i aquesta xarxa és per sobre de tot, imatge

2.Twitter
És la xarxa social més instantània per informar i escriure frases en 280 caràcters. Els joves poden expressar els seus pensaments amb frases o les seves pròpies idees. També poden adjuntar una foto, el que torna atractiva aquesta xarxa social.
Sobretot el que més crida l’atenció als usuaris de Twitter són els famosos hashtags (# etiquetes) que són usats a tot el món i tornen interactiva la xarxa social. Fins i tot els adolescents fan servir els hashtags fins tornar-los tendència.

3.Pinterest
Caracteritzada pels seus taulers i pins, Pinterest és una xarxa variada en la qual pots trobar taulers de diversos temes, els quals pots guardar fent pin it. Així pots guardar les teves pins del que t’interessa i organitzar-los amb el nom que prefereixis.
Pinterest s’ha convertit en una plataforma entretinguda per als adolescents ja que troben els seus gustos preferits i ho poden emmagatzemar juntament amb els llocs web. Normalment és una xarxa més usada per les dones que pels homes.

4.Tumblr
És com una mena de blog on es pot barrejar fotos i vídeos. És una forma més dinàmica de narrar el que va succeint, interactuant a partir de les teves eines audiovisuals. Els usuaris de Tumblr no han de tenir por de les terceres persones que puguin veure el contingut del seu bloc. Per això els adolescents són els que sobre tot fan servir aquesta xarxa per mostrar el seu dia a dia sense preocupar-se per la seva privacitat. La xarxa té un punt d’efímera, i això és ben valorat.

5. Snapchat
Snapchat és la xarxa social preferida pels usuaris que no volen deixar rastre de les seves comunicacions a internet. Aquesta aplicació consisteix en enviar fotos o vídeos entre els contactes, però només romanen entre 1 a 10 segons i després s’esborren automàticament.
Si es vol guardar aquesta informació es pot fer una captura de pantalla o descarregar la imatge o el vídeo. És una de les formes més dinàmiques per comunicar-se amb els amics.

6. Youtube
Cada cop amb una influència més real entre els joves, comença també a fer furor entre els adolescents. Tant pel que s’hi pot trobar (alguns youtubers són autèntics influencers ara mateix) com pel que s’hi pot exposar.
Atès que tecnològicament els adolescents ja són nadius digitals, no té massa complicació l’accés a Youtube i el fet de poder fer vídeos amb uns mínims de rigor i qualitat, tot i que l’important per a la majoria és el que hi posen, no tant com li posen.

7. Whatsapp i Telegram
Entre d’altres, aquestes dues aplicacions de telefonia mòbil que neixen bàsicament com a alternatives als SMS, evolucionen d’una manera molt ràpida cap a autèntiques xarxes socials. Probablement més focalitzades i de grups més petits, però amb una influència més que notable entre els adolescents d’avui fins al punt que moltes de les seves comunicacions es fan a través d’aquests mitjans.
Cal tenir present que gairebé el 58% dels nens/es d’entre 10 i 15 anys disposen de telèfon mòbil, i el 92% s’han connectat a internet per -en aquest ordre- consultar les xarxes socials, mirar el correu electrònic, xatejar i fer deures o treballs escolars. Els adolescents d’ara són nadius digitals i a través d’internet tenen les portes obertes al món i accés a continguts il·limitats. Aquest és un dels grans canvis respecte a generacions anteriors. L’allau d’informació ara és més gran però això també pot ser utilitzat en positiu
En aquests moments les xarxes socials tenen fluctuacions importants i canvis que les fan pujar, baixar i també reinventar-se. N’hi ha de noves, i n’hi ha fins i tot que desapareixen.
Cal estar doncs amatents per saber quina és la que està més de moda i quin format agafa. Per exemple el cas de whatsapp o de telegram que comencen com a eines per a enviar missatges de telefonia acaben, o poden acabar, per convertir-se en autèntiques xarxes socials o en complements de les xarxes més grans, i per descomptat sent més utilitzades que les xarxes més clàssiques.
Per exemple, Facebook, que ha perdut una part important de públic jove reorienta la seva estratègia a partir d’Instagram i de whatsapp, que són de la seva propietat, precisament per fer la competència a una de les xarxes que més creix entre la gent jove com Snapchat.

En qualsevol cas sembla clar que el transmissor de continguts més important en un futur immediat és i serà el vídeo, i totes les xarxes s’hi acaben adaptant.

Et convidem a visitar la pàgina web, especialment la secció Systems Experience que fa una proposta de treball vivencial compartit entre pares, adolescents i acompanyants (professors, entrenadors, terapeutes, coach, etc…)

Copyright 2014 / Xavi Garcia